Fjalori i insekteve/ kandrrave

Fjalori i insekteve

Insekt (Kandërr)
Fjala insekt vjen nga fjala latine insectum fjalë e huazuar nga greqishtja έντομο (endomo) që do të thotë i ndarë në pjesë. (in + sectum, εν + τομή) Νumri i llojeve të insekteve është mbi 7 milionë dhe përfaqësojnë mbi 90% të formave të jetesës në tokë. Këtu kemi një fjalor të kandrrave më të njohura.

Lista e insekteve sipas radhës:

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *